Az Európai Len lehet a fenntartható fejlődés bajnoka? Az European Flax Barometer 2015 tanulmány bepillantást kínál a számszerű válaszba.

 

A len segíti a bolygó légzését

Minden évben az európai lentermesztés következtében 250.000 CO2 megkötése zajlik le, ez megfelel egy Renault Clio 62.000-szeres Föld körüli útjának.

 

Az esővíz elég az európai lennek

Ha holnaptól minden francia ember len inget venne pamut helyett, az megtakarításban megfelelne Párizs teljes éves ivóvízkészletének, hiszen a len nem kíván a természetes esővíz öntözésnél többet. Egyetlen darab pamuting lenre váltása tizenhárom másfél literes víz megspórolását jelenthetné bolygónknak.
A len termesztési területe Caentól Amszterdamig növekedett, ugyanazzal a környezeti előnnyel: zéró öntözés, zéró lombpusztítás, zéró hulladék, és különösen zéró GMO.

 

Mindig is a jövő rostja volt az Európai Len?

A kompozit két vagy több anyagféleség kombinációja új tulajdonság elérésének céljából. A technikai lenrostok kompozitba keverése súlycsökkenést eredményez azonos szilárdság megtartásával, ennek következtében csökkenhet a kompozit jármű üzemanyag fogyasztása.
Ha 2014-ben minden egyes EU-ban eladott autó len kompozitból készülne, 462 millió liter üzemanyagot spórolhatnánk meg.

 

Len az igényes vásárlók számára

A lent vásárló közönség jóval elkötelezettebb, gondosan megvizsgálja a címkézést, 60%-uk hajlandó többet fizetni a hitelesített termékért. Mindez hozzájárult egy új, együttműködő közösség kialakulásához, egy társadalmi változás igényéhez: természetesség és kényelem, helyi, megújuló források, bio eredetű innováció és tartósság.

További információra van szüksége?LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!