Cégünk partnere a Bcomp Ltd. a világ egyik vezető természetes rost alapú kompozitokat gyártó cége, valamint Leilani Münter, a Tesla alapú Elektromos GT Világbajnokság neves autóversenyzője, környezetvédelmi aktivista, úgy döntöttek, hogy közös erővel mozdítják előre a fenntartható közlekedést a jövőben. A Bcomp büszkén jelentette be, hogy ezentúl Leilani a fiatal svájci cég és innovatív termékeinek nagykövete.

 

A Bcomp kiemelkedő teljesítmény/súly arányt biztosító technológiája számos területen felhasználható, például a tető és motorháztető elemeinél. A lenrost kiváló tulajdonságainak és az innovatív tervezésnek házasításából születő technológia 40% súlymegtakarítást eredményez a kompozit borítás alkalmazásakor. Ezzel párhuzamosan az alapanyag költsége és ökológiai lábnyoma jelentősen csökken.

composite - linen - flax

 

Az Európai Űr Ügynökséggel közös fejlesztésben egy szén-len hybrid, valamint egy tiszta len lemezt mutatott be a Bcomp a párizsi Nemzetközi Kompozit Rendezvényen. Mindkettő erős és pehelysúlyú megoldást jelent az versenyautók számára. Az úttörő technológia a vezetőket és a gumiabroncsokat is védi azáltal, hogy a sérüléskor élessé váló szén komponenseket biztonságosabb len erősítésre cserélte. Mindemellett a szerkezeti elnyelő erő jelentősen nőtt a természetes rost magas vibráció felfogó képességének köszönhetően.

 

Az Elektromos GT Világbajnokság a XXI. század motorsportja, jól prezentálja világunknak a tiszta energia és közlekedés jövőjét, és arra bátorítja társadalmunkat, hogy merjünk belépni az új korba. A versenysorozat az első 100%-ban zéró emmissziós GT bajnokság a Tesla S modelljének P100DL szériáját választotta alapmodellként a 2017-es szezonban versenyző 10 csapat számára.

composite electric car flax, linen

 

Leilani Münter végzettsége biológus, de a versenyzést és a környezetvédelmet választotta. Úgy érzi, hogy az emberiség számára létszükséglet a fenntartható életvitelhez való adaptáció, lehetővé téve ezzel, hogy a saját környezetünket ne pusztítsuk el. Leilani a megújuló energia, a naperőművek, elektromos autók használatának és a növényi alapú táplálkozás szószólója, egy olyan ember, aki a jövőnket egy tisztább és szebb világban akarja látni.

 

A Bcomp csupán öt év alatt vált a sport és szabadidő piacot fenntartható, magas minőségű termékekkel ellátó hírneves céggé. Innovatív termékeinek és kiemelkedő márkázásának köszönhetően jelentős nemzetközi portfóliót épített ki. A belépő piacon történt megszilárdult pozíciója után a Bcomp bővített a közlekedési iparág felé, elsősorban motorsport fókusszal, valamint megjelent az autók belső terének és a repülőgépek piacán is.